IMG_20180719_221704_866

Meil on oma pisikeses maailmas, siis kui põsk on vastu põske ja jalad ümber teineteise keritud (ka kui juhtume kaugel viibima ja peame telefone kasutama, siis see tunne on ikkagi meiega kaasas) palju jutuajamisi.

Kõige mõnusamad hetked üldse.

Need ei pea toimuma alati kahekesi, mõnikord hüppab mõni laps läbi ja annab meie mõtetele oma huvitava vaatenurga. Aga…

…mis neid hetki kõiki ühendab, on õrnus ja avatus. Ja väga sageli ütleb mu kalju mulle siis, et sa oled hoopis teistsugune kui siis, kui sa tööd teed või muid asjaajamisi ringi reguleerid.

Me oleme mõlemad seda meelt, et ükski inimene pole siia ilma tulnud lihtsalt valmisproduktina. Meil on elutoas isegi üks hallil taustal valge kiri, mille mees juhtumisi juba varem, kui meile siis nö üllatust ette valmistas, kuskilt üles korjanud oli, et “elu ei ole iseenda leidmine, vaid iseenda loomine” (või midagi umbes säherdust). Igal inimesel on oma kindlad isikuomadused, mida tuleks siis võtta kui kingitust. Kuid kuidas seda kingitust kasutada, sõltub juba inimese sisemisest jõust ja mõtteavarusest. Seda jõudu ja avarust vähendab või suurendab väga sageli meid ümbritsev keskkond. Ja kui peaks olema igatsus midagi muuta, siis enne, kui ei muuda keskkonda, ei muutu midagi.

Minu mees ütles täna väga ilusti: kui kõik mehed oleksid piisavalt kaljud, siis saaksid naised palju rohkem südant kuulata ning palju õrnemad olla.

Ja korraga ma mõtlesin…et mul on sõbranna. Ta on imeilus, laps on juba suur, ilus kodu…suurepärane naine. Olen alati mõelnud, et isegi, kui tal on elus nõrgemad momendid, ma ei mäleta teda kunagi teistele midagi halvasti ütlemas või muid inimlikke ebameeldivusi korda saatmas. Ja alles mu mehe sõnad tõid sellele justkui selgituse…

Tõepoolest. Ta on alati õrn ja avatud. Isegi kui ta asju ajab. Isegi kui mõne asjaga veab, aga viltu. Ma ei tea, kuidas ta seda teeb…tõesti 🙂 Aga on, mille poole püüelda.

Õrnuse kohta on nii vähe laule. Kui neis sisaldub ka sõna “õrnus”, ei räägi need sootuks sellest. Aga te vist, tüdrukud, kõik mäletate lapsepõlvest seda lugu…💏

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: